Blog d’Acise

Els dies 12, 13 i 14 d’Abril s’ha dut a terme el II Congrés en Infermeria i Salut Escolar al Col·legi Oficial  d’Infermeria de Barcelona (COIB) organitzat des de l’Associació  Catalana d’Infermeria i Salut Escolar  (ACISE), enguany amb el lema “La  infermera escolar, un actiu integrador  dins i fora de l’escola”.

El format en taules de debat, tallers, conferències ha permès als assistents nodrir-se en àmbits com la situació de la  infermeria escolar a Catalunya, problemàtiques actuals dels infants en temes com el bullying, la celiaquia, els abusos  infantils, les exploracions complementàries en la infància, l’evolució i anàlisi del programa salut i escola, reflexions sobre  la importància del desenvolupament de la promoció de la salut i educació per a la salut (EpS) en l’àmbit escolar, la  vulnerabilitat infantil, la metodologia docent en la promoció de la salut entre d’altres, amb excel·lents ponents que han  tractat la realitat aportant noves perspectives i noves línies de treball basades en estudis i experiències molt enriquidores,  com ens han valorat els participants. L’eix dinàmic del congrés ha permès enfortir els llaços de les persones i entitats que treballen per a l’infant als centres  educatius i projectar prioritats i metodologia unificada. Tots els professionals han gaudit d’espais de trobada i debat.

Un dels eixos competencials de la infermeria inclou la recerca i la  investigació, en aquest camp, el congrés ha ofert als participants espais  d’exposició i defensa de treballs, entregant diferents premis en les  modalitats de Reconeixements a les Tesis doctorals en infermeria  escolar; Dra. Fàtima María Laborda, al Dr. José Antoni Zafra-Agea i Dr. Daniel Guillen Martínez.

Així com Reconeixements a la trajectòria com a infermeria escolar; Sra. Leonor  Monserrat, Vanesa Padró i Mar Martínez. ACISE ha premiat 2  reconeixements en recerca i projectes amb la subscripció i accés a formació  de la revista ROL, 2 comunicacions, 2 càpsules i 2 pòsters.

Premis

1er Premi de Comunicació Educació Sexoafectiva en Educació Primària autora Alexandra Pascual Canalias
2n Premi de Comunicació  Projecte d’educació per la Salut en matèria de primers auxilis. Què fer quan algú es fa mal?
autora Sana Chaer-Yemlahi Serroukh

1r Premi de Pòster Del repte a la realitat: Evolució de la pràctica d’infermeria escolar en Centres d’Educació Especial.
autors: Cecilia Garcia Navas, Arantxa Argüello Valdés, Mar Martínez Ballesté, Jordi Ventura Medina
2n Premi de Pòster Estudi de l’autoestima i de la imatge corporal en els adolescents autors: Pollina Pocallet ,Mercè; Guasch Clapés, Teresa; Palou Solé, Maria Teresa; Bellmunt Bonet, Mercè; Serra Solans, Núria

1r Premi de Píndoles Comunicatives,  Porta el teu peluix a la consulta d’infermeria, li toca un control !!! autors: Villarejo, Verònica; Moral, Esther; Planas, Eulàlia; Pérez, Sofia; Isan, Anna.
2n Premi de Píndoles Comunicatives La diabetis a l’escola: Avaluar l’eficàcia d’un programa d’educació dirigit al professorat en diabetis tipus 1 autora: Grabulosa José, Irene
1r Premi d’investigació i experiència en infermeria i Salut Escolar Experiència de la infermera de salut i escola. Creació i implementació de la comissió social. autors: Altimiras Rovira, Silvia; Costa Atienza, Engràcia
2n Premi d’investigació i experiència en infermeria i Salut Escolar Porta el teu peluix a la consulta d’infermeria, li toca un control !!!  autors: Villarejo, Verònica; Moral, Esther; Planas, Eulàlia; Pérez, Sofia; Isan, Anna.

El congrés conclou enguany projectant ACISE en el marc central de la infermeria i la salut escolar, cercant eixos prioritaris i línies d’acció, enfortint l’entitat consolidant un any més la figura d’ACISE, permetent caminar reforçant la unió, la  coordinació i la docència en tots els àmbits entorn a l’escola, iniciar treball inclusiu amb ens de Salut i Ensenyament que  situï aquest col·lectiu en el lloc adequat integradant una demanda social a una realitat eficient.  ACISE vol agrair al COIB la inestimable col·laboració en aquest congrés així com a totes les entitats que han facilitat  aquesta Jornada i a tots els participants.

veure Nota de premsa

Deja una respuesta